HTML

ReFormák

ReFormák. Lazán és komolyan, ahogy szoktuk. Életről, hitről, magunkról és mindenről, ami eszünkbe jut.

Friss topikok

  • Nedi13: Idetévedtem. Pont az idő miatt nem találom a helyemet, mert sokat vállaltam az elmúlt időszakban. ... (2012.10.31. 01:16) Idő=pénz=hatalom=?
  • Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt): @szabokrisztian: Egyetértek. Az önszeretet is a sokszor félreértések áldozata a keresztény ... (2012.09.06. 21:07) Életöröm/életüröm?
  • ReForma: kép:utazzitthon.hu (2011.12.02. 16:50) Advent
  • ReForma: Tudod pont azon gondolkoztam, hogy van-e rangsor(érdemes-e ilyenben gondolkodni) a kettő tekinteté... (2011.12.02. 15:13) Magyar.Református.
  • ReForma: Nekem tőlük az egyik kedvencem, persze ott van még a The four horsemen is... (2011.11.09. 18:02) Keresés bekapcsolva...seek & ... ??

Kereszt.Kérdés?

2011.05.31. 15:30 :: ReForma

 Mostanában sokat agyalok azon, hogy keresztyénségem mennyire eleven, elfogadható Isten számára. Vagy én is csatlakoztam azok népes táborához, akik magukat vallásosnak, keresztyénnek mondják, de igazából csak fogyasztók(fogyasztói szemlélettel kereszténykednek)? Sokaknak érzelmileg van szükségük arra, amit Jézus követése jelent(hetne), illetve nem is biztos, hogy szükségük van rá, de életük kis részleteként vallásosak.

HA fel kellene sorolni életünk legkedvesebb részeit, a következők szerepelhetnének: öröm, biztonság, pénz, nyaralás, szerelem, egészség, gyönyör, baráti társaság, csók és még sokan mások. Vajon hányunknak jutott eszébe a kereszt? Mint jelkép, mint életstílust meghatározó esemény?

Amikor Jézus arról beszél, hogy vegyük fel a keresztünket, minden szavát komolyan mondta, gondolta. Számunkra a kereszt inkább kényelmetlen, nehezen megfejthető… legfeljebb akkor nem, ha a nyakunkban himbálózik aranyból.

A kereszt, mint jelkép arra emlékeztet, hogy honnan jöttem és hová tartok. Mint életstílust meghatározó esemény pedig figyelmeztet, hogy nem lehet fogyasztóként keresztyénnek lenni.

Mennyire lehetünk komoly hívő és vallásos emberek a kereszt nélkül? Mennyire lehet komolyan venni lelki életünket anélkül, hogy rendszeresen és komolyan elmélkednénk, imádkoznánk, Bibliát olvasnánk? Saját magunk felett mondunk ítéletet, ha ezek hiányoznak mindennapjainkból. Nem elég az, ha magam módján imádkozom, Őrá gondolok, beszélgetek vele a magam módján! KELL a rendszeres idő és alkalom, hogy kinyisd a Bibliádat, gondolkozz, imádkozz.

Enélkül sosem fogod megérteni, miért beszélt Jézus arról, hogy a keresztünk könnyű és gyönyörűséges. 

1 komment

Címkék: szemlélet kereszt fogyasztói

A bejegyzés trackback címe:

https://reformak.blog.hu/api/trackback/id/tr522946219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása