HTML

ReFormák

ReFormák. Lazán és komolyan, ahogy szoktuk. Életről, hitről, magunkról és mindenről, ami eszünkbe jut.

Friss topikok

  • Nedi13: Idetévedtem. Pont az idő miatt nem találom a helyemet, mert sokat vállaltam az elmúlt időszakban. ... (2012.10.31. 01:16) Idő=pénz=hatalom=?
  • Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt): @szabokrisztian: Egyetértek. Az önszeretet is a sokszor félreértések áldozata a keresztény ... (2012.09.06. 21:07) Életöröm/életüröm?
  • ReForma: kép:utazzitthon.hu (2011.12.02. 16:50) Advent
  • ReForma: Tudod pont azon gondolkoztam, hogy van-e rangsor(érdemes-e ilyenben gondolkodni) a kettő tekinteté... (2011.12.02. 15:13) Magyar.Református.
  • ReForma: Nekem tőlük az egyik kedvencem, persze ott van még a The four horsemen is... (2011.11.09. 18:02) Keresés bekapcsolva...seek & ... ??

Idő=pénz=hatalom=?

2011.12.08. 09:22 :: ReForma

Amióta sorozatjunkie lettem(Walking Dead, Lost, The Fringe) azóta különösen is megtanultam értékelni az időt. Milyen kár, hogy nem lehet egy éjszaka alatt megnézni az egész évadot, na meg persze aludni is, hogy a másnapi tempót bírja az ember… Szóval  „Lopott idő”(In Time). Jó film, főleg ha a néző elgondolkozik az idő=pénz=hatalom üzenetén. Mit kezdesz az időddel? (Megdöbbentő volt látni, ahogy a főszereplő egy luxuskocsit vett az idejéből) Mennyi időm telik el úgy, hogy nem arra használom, amire érdemes lenne, hanem csak elszórom, „tékozlom”? Kairosz/kronosz kettőssége is eszembe jut, meg a „mindennek rendelt ideje van” bölcsessége. Perc, másodperc, éjjeli bagolyság…ott vagy-e való(d)ban, vagy csak valahol máshol barangolsz gondolatban, amikor szeretteiddel töltöd az időd, a munkahelyeden stb. ? Szóval, kihasználod az idődet…? Tartalmasan élsz vagy néha csak semmibe hullnak értékes perceid? Lehet, hogy költőinek tűnik a kérdés, pedig cseppet sem az. Főleg ha komolyan veszed, hogy az idő a te hatalmadban áll. Hmmm… pont az idő? Hatalmadban áll idődet arra fordítani, hogy szakrálisan, spirituálisan, lelkileg(kinek hogy tetszik) mélyfúrásokat végezz, erősödj, az összefüggéseket felismerd, észrevedd. Néha idegesítő, néha igaz, hogy mindenkinek arra van ideje, amit fontosnak tart. Túl drága az időm ahhoz…mihez is?

 

kép:jkriszta.freeblog.hu

1 komment

Címkék: time idő in mozifilm

A bejegyzés trackback címe:

https://reformak.blog.hu/api/trackback/id/tr703447431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nedi13 2012.10.31. 01:16:27

Idetévedtem.
Pont az idő miatt nem találom a helyemet, mert sokat vállaltam az elmúlt időszakban. Köszönöm, hogy leírtad mire kéne odafigyelnem.:)
süti beállítások módosítása