HTML

ReFormák

ReFormák. Lazán és komolyan, ahogy szoktuk. Életről, hitről, magunkról és mindenről, ami eszünkbe jut.

Friss topikok

  • Nedi13: Idetévedtem. Pont az idő miatt nem találom a helyemet, mert sokat vállaltam az elmúlt időszakban. ... (2012.10.31. 01:16) Idő=pénz=hatalom=?
  • Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt): @szabokrisztian: Egyetértek. Az önszeretet is a sokszor félreértések áldozata a keresztény ... (2012.09.06. 21:07) Életöröm/életüröm?
  • ReForma: kép:utazzitthon.hu (2011.12.02. 16:50) Advent
  • ReForma: Tudod pont azon gondolkoztam, hogy van-e rangsor(érdemes-e ilyenben gondolkodni) a kettő tekinteté... (2011.12.02. 15:13) Magyar.Református.
  • ReForma: Nekem tőlük az egyik kedvencem, persze ott van még a The four horsemen is... (2011.11.09. 18:02) Keresés bekapcsolva...seek & ... ??

Vallásos K.O.

2011.09.01. 10:04 :: ReForma

Itt ül velem szemben…hol máshol? Unalomig ismerős vonásain undok mosoly, kifigurázza gesztusaimat: imára kulcsolt kezemet árnyjátékkal zavarja, lehunynám szemeim, de még látom, hogy ő meg kidülleszti övéit, lecsendesíteném gondolataimat, miközben piszkos fantáziákon röhög… aztán meg naptárját lapozgatja tudálékosan pislog közben és gondterhelten sóhajtozva. Amikor rádörrenek, persze  álszent módon összehúzza magát, de kajánul villog tekintete a szemétnek! Ehhh…

Démonom úgy tesz, mintha nem érdekelné, mit teszek. Pedig nagyon figyel: rezzenéseimet, rezdüléseimet is radarozza. Zavaró adást küld felém, nehogy szófoszlányoknál, gondolatszilánkoknál többet meg tudjak fogni. Nehogy össze tudjam rakni az egészet. Legyen csak hangulat, nosztalgia, de lényeg semmi. Legyen csak keserűség, kudarc, de válasz semmi. Ez az ő éltető eleme...nekem pedig a lassú sorvadás.
 
Nagyot sóhajtva becsukom a Bibliámat. Mára ennyi. Olvastam, láttam a betűket, tudom, mit kell észrevenni, mi AZ ÜZENET. De jó is lenne, ha érezném is!
 
„Végeztünk?”- kérdezi elégedetten. „Végeztem”-bólintok halvány mosollyal. Gyanakodva néz rám, aztán tekintetében felismerés dühös szikrája lobban fel.
 
„Hiszek Uram, segíts az én hitetlenségemen!” – milyen jó ezt kimondani, felidézni az előbb olvasott történetből.
 
Nagy puffanás. Hahh, kiütéses győzelem!

 

Nézem, ahogy kiütve hever hitetlenségem…egy ideig biztos nem lesz rá gondom. 

3 komment

Címkék: hit hitetlenség biblia ko

A bejegyzés trackback címe:

https://reformak.blog.hu/api/trackback/id/tr33194865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szabokrisztian 2011.09.01. 11:05:34

Uram, de jó lenne, ha mindig felismernénk, amikor ezt ki kell mondani, és mindig ilyen "egyszerűen" ki tudnánk mondani. Óriási súlya van ennek a mondatnak, ha tudunk mögé tartalmat tenni...

ReForma 2011.09.01. 17:14:56

@szabokrisztian: minden szavaddal egyetértek:) milyen jó Isten, hogy a Lélek ki tudja mondani bennünk azt is, amit mi nem!
süti beállítások módosítása