HTML

ReFormák

ReFormák. Lazán és komolyan, ahogy szoktuk. Életről, hitről, magunkról és mindenről, ami eszünkbe jut.

Friss topikok

  • Nedi13: Idetévedtem. Pont az idő miatt nem találom a helyemet, mert sokat vállaltam az elmúlt időszakban. ... (2012.10.31. 01:16) Idő=pénz=hatalom=?
  • Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt): @szabokrisztian: Egyetértek. Az önszeretet is a sokszor félreértések áldozata a keresztény ... (2012.09.06. 21:07) Életöröm/életüröm?
  • ReForma: kép:utazzitthon.hu (2011.12.02. 16:50) Advent
  • ReForma: Tudod pont azon gondolkoztam, hogy van-e rangsor(érdemes-e ilyenben gondolkodni) a kettő tekinteté... (2011.12.02. 15:13) Magyar.Református.
  • ReForma: Nekem tőlük az egyik kedvencem, persze ott van még a The four horsemen is... (2011.11.09. 18:02) Keresés bekapcsolva...seek & ... ??

Indiana Jones & Isten

2011.06.14. 09:41 :: ReForma

Tele vagyunk titkokkal. Kik építették a lenyűgöző látványt nyújtó Kígyó-halmot Észak Amerikában? Hogyan készítették el alkotóik a perui óriásrajzokat? Létezett-e tényleg Lyonesse, az elsüllyedt kontinens? Vannak-e Ufók? Mi az a fekete anyag az univerzumban?Nektek is eszetekbe jutnak ezek(vagy hasonlók)…ugye?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Aztán megakadt a szemem egy könyvön, aminek a címe A Biblia kódja. A szerző szerint egy matematikai rendszer alapján az Ószövetség szövegéből ki lehet olvasni múltbeli eseményeket(politikai, történelmi eseményekre gondoljatok.) Persze óriási visszhangja lett, rengeteg tudós nyilatkozott, hogy ez mekkora felfedezés stb. Hááát. Óvatos lennék ezzel. Matematikailag rendben van azt mások is megállapították. És? Ettől még jóskönyvvé vált a Biblia? Megtalálták a „kódját”? Erősen kétséges. Többfunkciós írás lenne a Biblia? Hm, akkor miért tiltja az ilyen jellegű jóslást?

 

Ekkor jutott eszembe Indiana Jones.(ne, ne röhögjetek!)

Jó kis páros lenne, mi? Indy,  aki minden titokzatos kincset megtalál és Isten, aki a legnagyobb titok. Ők ketten már találkoztak, amikor is kedvenc kalandor – régész - tudósunknak ki kellett raknia Isten titokzatos nevét az egyik filmben(talán az elveszett frigyláda fosztogatóiban). A tetragrammaton az egyik nagy titok ebben a világban. Innen egy kis ugrással jutottam el oda, hogy mi is lehet Isten „kódja”. Isten titkát számosan akarták megfejteni és ennek megfelelően saját elképzeléseikhez igazították Őt. (Távoli és közömbös, velünk szemben ellenséges és büntet, nem is létezik, létezett, de meghalt, korlátozott hatáskörrel rendelkezik, valami misztikus elv, személytelen erő stb. stb. stb.) Voltak nagy tekintélyű tudósok, értelmiségiek, eretnek papok közöttük, akik egy dolgot felejtettek el csupán, az Illetékest(jelen esetben Istent) megkérdezni és figyelembe venni, amit mond.

 

A régiek úgy gondolkoztak, ha valakinek a nevét tudják, ismerik a LÉNYEGÉT. Ha Isten nevének a kódját, a Biblia kódját keressük, megdöbbentő felfedezést teszünk, ami miatt Indy is  elismerően hümmögne.

 

 

Megvan a kód, megvan a megfejtés! Elég, ha kinyitjuk a Bibliánkat(megvan?) a 2 Mózes 33-34 fejezeteinél. Na, ha megvan a 2 Móz. 34, 1-7-ben lebben fel a fátyol a TITOKRÓL! Isten elárulja a nevét, olvasd csak el a 5-7.verseket!

 

„ 1Azután azt mondta az ÚR Mózesnek: Faragj két kőtáblát, az előbbiekhez hasonlókat, és én fölírom a táblákra azokat az igéket, amelyek az előbbi táblákon voltak, amelyeket összetörtél.  2Légy készen reggelre, és jöjj fel reggel a Sínai-hegyre, és állj ott elém a hegy csúcsán!  3Ne jöjjön veled senki, ne is mutatkozzék senki az egész hegyen, se juhok, se marhák ne legeljenek a hegy tövében.  4Faragott tehát Mózes két kőtáblát, az előbbiekhez hasonlókat, korán reggel fölment a Sínai-hegyre az ÚR parancsa szerint, és kezében vitte a két kőtáblát.  5Ekkor leszállt felhőben az ÚR, odaállt mellé, és kimondta az ÚR nevet6Elvonult előtte az ÚR, és így mondta azt ki: Az ÚR, az ÚR irgalmas és kegyelmes Isten! Türelme hosszú, szeretete és hűsége nagy!  7Megtartja szeretetét ezerízig, megbocsátja a bűnt, hitszegést és vétket. Bár nem hagyja egészen büntetés nélkül, hanem megbünteti az atyák bűnéért a fiakat és a fiak fiait harmad- és negyedízig.”  (kiemelés tőlem)

 

Egészen megdöbbentő. Nemcsak a jelenet maga, de az is, ahogy és amit Isten megoszt az emberrel. Elmondja a nevét, azaz: megmutatja/megosztja személyiségének lényegét velünk! Megismerhető az Isten(ami nem azt jelenti, hogy kiismerhető lenne)! Micsoda lehengerlő tudást, ismeretet, szabadságot jelent az, amit Isten neve jelent nekünk, aki és amilyen ő maga! Ízlelgessétek, amit Isten vallomásként megoszt velünk önmagáról….

  

Szólj hozzá!

Címkék: indiana jones

A bejegyzés trackback címe:

https://reformak.blog.hu/api/trackback/id/tr512982479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása