HTML

ReFormák

ReFormák. Lazán és komolyan, ahogy szoktuk. Életről, hitről, magunkról és mindenről, ami eszünkbe jut.

Friss topikok

  • Nedi13: Idetévedtem. Pont az idő miatt nem találom a helyemet, mert sokat vállaltam az elmúlt időszakban. ... (2012.10.31. 01:16) Idő=pénz=hatalom=?
  • Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt): @szabokrisztian: Egyetértek. Az önszeretet is a sokszor félreértések áldozata a keresztény ... (2012.09.06. 21:07) Életöröm/életüröm?
  • ReForma: kép:utazzitthon.hu (2011.12.02. 16:50) Advent
  • ReForma: Tudod pont azon gondolkoztam, hogy van-e rangsor(érdemes-e ilyenben gondolkodni) a kettő tekinteté... (2011.12.02. 15:13) Magyar.Református.
  • ReForma: Nekem tőlük az egyik kedvencem, persze ott van még a The four horsemen is... (2011.11.09. 18:02) Keresés bekapcsolva...seek & ... ??

10 kicsi indián, 10 kicsi néger, 10 kicsi zsidó ....

2012.03.08. 16:25 :: ReForma

...szűzlány.

HOPPÁ. Micsoda társaság.

A 10 szűzről szóló történet egyik mellbevágó mondanivalója (most számomra) az, hogy valós veszély a lelki elhanyagoltság, slamposság. Ahogy a szűzlányok közül 5-en slamposan készülődtek(olajhiány) az ünnepre, úgy ez megtörténhet jófej, kedves keresztényekkel is. Elsőre nem tűnik akkor gáznak, de aztán...nos azután alig tudunk kikeveredni belőle.  Csak pislogunk és szomorkodunk. Ahogy ezek a lányok is tették, hiszen kimaradtak valamiből, ami igazán klassz és fontos. Velünk is megtörténhet ez...pótlékokkal sem lehet később jóvátenni.

Vannak emberek, akik elhanyagoltságuk miatt sokakból viszolygást váltanak ki. Szomorú, hogy a lelkileg slampos, elhanyagolt emberekkel könnyebben kibékülünk...

Jézus követőjeként(néha inkább "kegyes kétbalkezesként" Adriann Plass szavajárásával élve) nem engedhetjük meg magunknak az elhanyagoltságot. Amiatt sem, mert velünk ellentétben Isten mindig komolyan veszi azt, hogy akik Őbenne bíznak nem magukéi, hanem az Övéi. Hozzá pedig nem méltó az elhanyagoltság. Ugye?

elhanyagolt_luxusautok_9_1.jpg

kép: unalomuzo.hu

Szólj hozzá!

Címkék: elhanyagoltság slamposság hit

A bejegyzés trackback címe:

https://reformak.blog.hu/api/trackback/id/tr474297951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása