HTML

ReFormák

ReFormák. Lazán és komolyan, ahogy szoktuk. Életről, hitről, magunkról és mindenről, ami eszünkbe jut.

Friss topikok

  • Nedi13: Idetévedtem. Pont az idő miatt nem találom a helyemet, mert sokat vállaltam az elmúlt időszakban. ... (2012.10.31. 01:16) Idő=pénz=hatalom=?
  • Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt): @szabokrisztian: Egyetértek. Az önszeretet is a sokszor félreértések áldozata a keresztény ... (2012.09.06. 21:07) Életöröm/életüröm?
  • ReForma: kép:utazzitthon.hu (2011.12.02. 16:50) Advent
  • ReForma: Tudod pont azon gondolkoztam, hogy van-e rangsor(érdemes-e ilyenben gondolkodni) a kettő tekinteté... (2011.12.02. 15:13) Magyar.Református.
  • ReForma: Nekem tőlük az egyik kedvencem, persze ott van még a The four horsemen is... (2011.11.09. 18:02) Keresés bekapcsolva...seek & ... ??

Kenttácsdisz

2011.10.15. 21:44 :: ReForma

 

 

 

 

 

 

 

 

"Can't touch this"..pamparapam..param..param"

Emlékeztek még erre a számra? Mekkora dobása volt Mc Hammer-nek jó néhány évvel korábban, húúúú.

Eszembe is jutott néhány mai mágikus szó erről a számról: rezisztív, kapacitív, tapipad …Ipad 2, Acer Iconia, Nokia N8, tablet… masszázs, küzdősportok, áldás… MC Hammer ... mi a közös bennük? Könnyű, tudom...persze, hogy az érintés.

Jól ismerjük Mózes találkozását Istennel(2Móz.3, kiemelve a 4-6). Itt az ember nincs is tudatában, hogy a szentségessel/Szenttel kerül kapcsolatba. Néha észre sem vesszük, hogy az ő felségterületére tévedtünk. Nem tőle függ, nem ő alakítja ki, készíti elő – csupán részesévé válik, átéli. Készületlensége rövid ideig tart.  „Oldd le sarudat” felszólítás azt is jelentheti, hogy minden „szigetelést” szüntess meg, kerülj minél közvetlenebb kapcsolatba a szenttel/Szenttel.

Mit jelenthet ez ránk nézve, vagy éppen azokra nézve, akikkel kapcsolatban vagyok?

Szintén ismerős az a jelenet, amikor Jézus megáldja a gyermekeket(Mk.10,13-16), ugye?  Valami miatt Neki azok is fontosak, akik sokszor mások szemében csak problémaforrásként tűnnek fel. Megtalálta azt a „nyelvet”, amit a kicsik, a gyengék beszélnek, ismernek: az ölelést. Megtalálta azt, amit a nagyok beszélnek, ismernek: a szó és a rituális mozdulat. Net-en küldünk ölelés szmájlival, de el merjük-e fogadni ha minket ölelnek meg? Egy ölelés mindent kizár, nincs önvédelmi távolság, nincs félek-tőle-gyanakszom-rá hangulat, ott én vagyok és a másik. Kiszolgáltatva. Függve a másiktól, ahogy ő függ tőlem. Biztonságban, ahogy én tartom őt biztonságban.

Na ez vajon mit jelentsen?

Utoljára érdemes fellapozni azt a részt, ahol a vakok meggyógyításáról olvashatunk(Mt.9,27-31) Jézus egy érintése összetör és újjáteremt mindent. Régi rozsdásodott vádakat, félelmeket. Fel lehet-e készülni arra az élményre, amit az új látás jelent? Elképzelték már milliószor, milyen lehet…különös dolog lehetett, amikor elsőnek Jézust látták meg, ő töltötte ki látóterüket. Utána élesedett ki a tekintetük minden másra, ihatta be a látványt.

Jézusnál nincs kivételezés, megérinti azokat, akit mindenki szívesen; gyerekeket, akiket senki sem akar, a betegeket. Téged, engem. Hangulattal, dallal, szóval, képpel. Másik emberrel...

Mi közöm nekem mindehhez?

 

 

kép:isabel-izucika.blogspot.com

Szólj hozzá!

Címkék: érintés közösség mchammer

A bejegyzés trackback címe:

https://reformak.blog.hu/api/trackback/id/tr473305821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása