HTML

ReFormák

ReFormák. Lazán és komolyan, ahogy szoktuk. Életről, hitről, magunkról és mindenről, ami eszünkbe jut.

Friss topikok

  • Nedi13: Idetévedtem. Pont az idő miatt nem találom a helyemet, mert sokat vállaltam az elmúlt időszakban. ... (2012.10.31. 01:16) Idő=pénz=hatalom=?
  • Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt): @szabokrisztian: Egyetértek. Az önszeretet is a sokszor félreértések áldozata a keresztény ... (2012.09.06. 21:07) Életöröm/életüröm?
  • ReForma: kép:utazzitthon.hu (2011.12.02. 16:50) Advent
  • ReForma: Tudod pont azon gondolkoztam, hogy van-e rangsor(érdemes-e ilyenben gondolkodni) a kettő tekinteté... (2011.12.02. 15:13) Magyar.Református.
  • ReForma: Nekem tőlük az egyik kedvencem, persze ott van még a The four horsemen is... (2011.11.09. 18:02) Keresés bekapcsolva...seek & ... ??

Keresztyén titkosügynökök

2011.09.28. 08:07 :: ReForma

A vallásos emberek több-kevesebb rendszerességgel James Bond-ot játszanak. Ne nézz ilyen meglepetten! Nem tudtad? Nahát… Vannak szép számmal olyanok, akik igazából vallásos titkosügynökök. Bizony. Honnan lehet felismerni őket? Onnan, hogy nem felismerhetőekJ Titkolják, hogy reformátusok(ide írd be nyugodtan a saját felekezetedet), titkolják, hogy keresztyének. Leginkább környezetük lepődne meg azon, ha kiderülne ez a „meghatározottságuk”. (A Fila táskát bezzeg hordják, meg a tapizós telefont is villantják.)

Titkos szabályzatuk egyik első utasítása: Nehogy kiderüljön! Nehogy, mert akkor néhány értetlen pillantáson, vagy éppen fájóan gúnyos megjegyzésen kívül nem kapnak mást a haveri körtől. Mások meg fifty-fifty alapon játszanak, egy kicsi világ, egy kicsi templom(mintha rémlene valami langyosságról szóló szöveg a Jelenések könyvéből…). Ők a mi rendes embereink, akik azt hiszik, hogy vallásosnak, hívőnek lenni egyenlő azzal, hogy rendesek vagyunk. Ők a kettős ügynökeink. Másnak mutatják magukat, mint akik. 

Szép kis csapat, mi? Tudom, nem a látszat a fontos, hanem a benső, a hit stb. De azért nem lenne rossz, ha nem lennénk ennyire titkolózók. Gondold csak végig Te is. Hányszor igyekszünk mi is Rango-ként beolvadni környezetünkbe? Hányszor NEM képviseljük azt, akinek a képére és hasonlóságára lettünk megtervezve, kitalálva, megalkotva? Ciki keresztyénnek lenni? Vagy…

(Következő hónapban talán már hozzád is eljutna a népszámlálás miatt. Kérlek, gondold végig, Neked mit jelent a hited, a felekezetedhez való kötődésed. Ennek megfelelően töltsd ki a kérdőív utolsó részét(V. kérdéskör 38.kérdés). Kösz.)

Játék: Mit gondoltok, miért ez a kép szerepel itt James Bond helyett? 

kép: fancilife.freeblog.hu

3 komment

Címkék: james bond rango álarcok titkosügynök népszámlálás

A bejegyzés trackback címe:

https://reformak.blog.hu/api/trackback/id/tr913261918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Yowé 2011.09.28. 13:01:04

Nekem a képről a tóalmásiak előadása jutott eszembe... Bár annak az a vége, hogy Jézus véget vet ennek a viselkedésnek.

Yowé 2011.09.28. 13:04:37

Hozzáteszem, Jézus boldognak mondja azokat, akiket az ő nevéért üldöznek. Én ahányszor bekapok egy jobbost amiatt, hogy kiderül: Isten "normáit" kötelezőnek fogadom el az életemben, mindig elém kerül utána ez a rész. Szerintem inkább Ő. Pál is szarnak ítél minden egyebet, pedig ő szerintem többet tudott elméletben, mint mi...

ReForma 2011.09.28. 14:07:30

Tóalmásiak előadása????? Jaaa, már emlékszem.
süti beállítások módosítása