HTML

ReFormák

ReFormák. Lazán és komolyan, ahogy szoktuk. Életről, hitről, magunkról és mindenről, ami eszünkbe jut.

Friss topikok

  • Nedi13: Idetévedtem. Pont az idő miatt nem találom a helyemet, mert sokat vállaltam az elmúlt időszakban. ... (2012.10.31. 01:16) Idő=pénz=hatalom=?
  • Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt): @szabokrisztian: Egyetértek. Az önszeretet is a sokszor félreértések áldozata a keresztény ... (2012.09.06. 21:07) Életöröm/életüröm?
  • ReForma: kép:utazzitthon.hu (2011.12.02. 16:50) Advent
  • ReForma: Tudod pont azon gondolkoztam, hogy van-e rangsor(érdemes-e ilyenben gondolkodni) a kettő tekinteté... (2011.12.02. 15:13) Magyar.Református.
  • ReForma: Nekem tőlük az egyik kedvencem, persze ott van még a The four horsemen is... (2011.11.09. 18:02) Keresés bekapcsolva...seek & ... ??

Életveszélyes hangulat

2011.09.04. 12:41 :: ReForma

Ketten vannak. Az egyik velem, szorosan átölel, míg a másik kissé távolabb. Várja, hogy szóljak. Az egyik pátyolgat, részvétteljes szavakat sutyorog fülembe. Hideg kezével cirógat.  Féltékenyen ölelget, néha diadalittasan odapislant a másik felé, de nem mer ránézni, ó nem… A másik meg csak áll a közelemben. Áll és vár. Miért nem jön ide, amikor szükségem lenne rá? Mert annyira rossz nekem. Végre jogosan is úgy sajnálom, Szép kicsi önmagam.” jut eszembe a Bijou egyik dala.

 

Sáfrány és mocsárzöld szín borul rám. Langymeleg ölel körül, miközben újra pereg a film, újra élem azokat a perceket. Miért, ó miért? Miért úgy? Miért én? Mintha merülnék…gyengülök? „Hogy tehette ezt velem? „ – robban ki belőlem a harag. „ Hogy történhetett meg ez?!” – morgok.  Az egyik csak helyesel, részvétteli tekintettel hallgat és bólogat. Miért csillan meg szemében most valami? Mi az? Káröröm? Éhség?

És mi van azzal  másikkal, aki ott áll a perifériámon? „Tartózkódással mire mentél?” – kérem rajta számon… „Most sem válaszolsz?! Cserbenhagysz?!” – emelkedik hangom. „Ne, ne nyúkálj” – hőkölök hátra, amikor felém nyújtja kezét. Bár hallanám, mit mond…de túl nagy a zaj. Zaj? Hiszen én ordibálok, hüppögök, morgolódok...

Az egyik ölelése erősebbé válik, belemélyed a karomba. Még kevesebb levegőm, még kevesebb szabad gondolatom marad. Valahogy tisztábban látom arcát: pfúúj, milyen eltorzult…valami taszító fény lobog szemeiben… most már én keresem a Másik tekintetét.

Abban a fojtogató, nyirkos ölelésben hirtelen majd megáll a szívem. Mert felismerem. Most már hallom is hangját… 

„Ó Jézus, szólsz s a szívhez a szó szelíden ér: „Így bánsz velem? – teérted hullt testemből a vér!” Bús szégyennel behívunk, az ajtónk nyitva már. Jöjj,  Jézus, jöjj, ne hagyj el, a szívünk várva vár.”

 Oszlik a sárfányszín miazma, lassan letisztul rólam a nyálkás szorítás. Ahogy az Ő hangja erősödik, úgy ernyed el az önsajnálatom. Aztán észreveszem, hogy démonom teljesen összetöppedten hever mellettem. Ellépek mellette óvatosan. Vissza az életembe.

 

 

kép:agyesagyvirtus.hu

3 komment

Címkék: démon önsajnálat bijou együttes jézus

A bejegyzés trackback címe:

https://reformak.blog.hu/api/trackback/id/tr913201781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szabokrisztian 2011.09.04. 14:38:19

Az egyik legnehezebb dolog csendben maradni, hogy meghalljuk a hangját. Valóban, sokszor saját hangunk hangossága miatt nem halljuk őt. Ez félelmetes. És talán ugyanilyen nehéz észrevenni a távolról felénk nyújtott kezet. Pedig de jó érzés, amikor megfog, megsimogat, megszorít...

ReForma 2011.09.06. 21:06:36

www.youtube.com/watch?v=4i4Viz6jwwI&ob=av2n

"...who can decide what they dream, and i dream of you..."
süti beállítások módosítása